BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (2024)

  • Alfreda

Het updaten van de BIOS-versie op een HP laptop of op elke Windows-laptop is niet eenvoudig; het kost veel moeite om uit te voeren. Nou, als je ook problemen ondervindt tijdens het downloaden van deHP BIOS-update, dan, mijn vriend, je bent niet de enige. Er is dus goed nieuws voor u; we hebben dit gemakkelijker gemaakt met deze gids.

In deze handleiding laten we u echter weten hoe u dit kunt doenHP BIOS-update. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw HPBIOSwordt bijgewerkt met behulp van de onderstaande methoden.

Wat is BIOS-update?

BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (1)

BIOS, ofBasisinvoer-uitvoersysteem, is eigenlijk een reeks instructies die op een chip op het moederbord van uw computer worden uitgevoerd. Een besturingssysteem en het BIOS werken samen om de communicatie tussen de twee te vergemakkelijken wanneer een computer voor de eerste keer opstart.

Mogelijk kunt u de prestaties van uw systeem verbeteren of bepaalde functies repareren met BIOS-updates. In sommige gevallen kan het installeren van een onjuiste update er echter toe leiden dat uw systeem onbruikbaar wordt.

Daarom, als u eenHP-laptopen u het BIOS wilt bijwerken, zorg er dan voor dat u de onderstaande methoden uitvoert.

Wat zijn de verschillende manieren om het HP BIOS te updaten?

Kortom, er zijn twee authentieke methoden waarmee u eenvoudig het BIOS van uw HP laptop kunt bijwerken. Maar mogelijk zijn niet veel gebruikers bekend met deze methoden, omdat er enige technische kennis voor nodig is.

De manier waarop we deze twee methoden hebben uitgelegd, vereiste echter niet dat u technisch onderlegd was om uw HP BIOS-update met de nieuwste versie uit te voeren. Maar voordat we met de methoden beginnen, moet u eerst de BIOS-details van uw systeem achterhalen. Laten we dus eens kijken hoe u de HP BIOS-update op uw apparaat kunt installeren:

  1. Druk eerst op deWinnen+Rom de Windows te openenLOOPvak en zoek naarmsinfo32.
  2. Daarna zie je eenSysteem informatiescherm.
  3. Nu moet u op tikkenSysteemoverzichtaan de linkerkant van het scherm.
  4. Zoek daarna deBIOS-versie/datumen controleer de BIO-versie. Noteer het vervolgens op papier.BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (2)
  5. Controleer daarna of dit het geval isX64-bitsRamen ofx86-bitRamen, inclusief deSysteemmodus; je moet alles noteren.

HP BIOS-update via opstartbare USB

Maak je geen zorgen! De BIOS-versie van uw HP laptop bijwerken met behulp van deOpstartbare USBzal niet moeilijk zijn, want wij helpen je daarbij. Dus als u niet weet hoe de HP BIOS-update wordt uitgevoerd, kunt u deze stappen gebruiken:

  1. Wanneer u op de F10-toets tikt, wordt u naar het BIOS-instellingenmenu geleid. In sommige systemen worden F2 en F6 gebruikt om toegang te krijgen tot het BIOS-instellingenmenu. Als u uw systeemmodel niet kunt vinden, moet u ze wellicht allemaal proberen. U kunt de BIOS-versie bekijken in het hoofdmenu naast deBIOS revisie.BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (3)
  2. Bezoek deHP software- en driverdownloadswebsite op een ander apparaat.
  3. U kunt de modelnaam van uw systeem invoeren door deze onder de te typenVoer mijn HP-modelnummer inkeuze.BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (4)
  4. Wanneer u een model vindt dat precies past, klikt u erop. U wordt doorgestuurd naar de ondersteuningspagina van het model.
  5. Selecteer uw besturingssysteem in de lijst metbesturingssystemen in het Engels.
  6. U kunt de BIOS-categorie uitvouwen door op het (+)-teken ernaast in de onderstaande resultatenlijst te klikken. Anders is het originele BIOS van uw model de enige beschikbare versie.
  7. Klik op deDownloadenknop als de beschikbare BIOS-versie nieuwer is dan wat u hebt. Het is mogelijk dat u al over de nieuwste BIOS-versie beschikt, dus controleer deze nog eens.
  8. Het wordt aanbevolen dat u alle andere toepassingen sluit. We raden u ook aan om voor deze activiteit uw antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen. Zodra deBIOS-instellingenis gedownload, voer het uit.
  9. Druk nu gewoon op devolgende. Zorg er dan voor dat u dat doetAanvaardenhet Eula-verdrag.
  10. Tik daarna op devolgende. Hierdoor worden de bestanden uitgepakt. Nu hoeft u alleen maar hetextractiepad,die eruit zietc:\SWSetup\SP73917 en drukVolgende.
  11. Nadat het extraheren is voltooid, drukt u op deWindows-toets + E. Navigeer naar het eerder gekopieerde pad door het in de adresbalk te plakken en op Enter te drukken.
  12. Klik op de maphpqflash.
  13. Voer vervolgens het bestand uit, vergelijkbaar metSP73917_E. Uw bestandsnaam is mogelijk gewijzigd, maar deEkarakter blijft.
  14. Zorg ervoor dat er nu geen USB is aangesloten.
  15. Dan klikkenMaak een opstartbare USB-schijf op sleutel. Maak een back-up van de gegevens op de USB wanneer er staat Plaats USB om te formatteren en klikOK.BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (5)
  16. Dan moet je op deJaom teFormatteer USB.
  17. Selecteer nu de volgendeFAT32in deHP USB-schijfopslagformatteringstooluit het vervolgkeuzemenu van Bestandssysteem.
  18. Druk vervolgens op de Start-knop en als u om bevestiging vraagt, bevestig dan uw actie en sluit alle applicaties.
  19. Sluit daarna de USB aan op het systeem op uw HP-laptop.
  20. Nu, druk op deESCknop om toegang te krijgen tot deOpstartmenuen tik op deOpstart apparaat opties.
  21. Selecteer vervolgens deUSB-poortvan de lijst.
  22. Voer nu gewoon de instructies op het scherm uit om de HP BIOS-update te installeren. Zorg er ook voor dat uw HP-laptop wordt opgeladen terwijl u het BIOS bijwerkt.

HP BIOS-update via Windows

De eerste methode die u kunt gebruiken tijdens het updaten van het HP BIOS is via Windows. Het is echter de gemakkelijkste methode die u kunt gebruiken om uw BIOS-versie op HP-laptops bij te werken. Maar niet veel gebruikers weten hoe ze het moeten doen. Maak je geen zorgen! U kunt eenvoudig deze stappen uitvoeren om het BIOS bij te werken:

  1. Bezoek deHP software- en driverdownloads.BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (6)
  2. Hier kunt u uw HP-modelnummer invoeren, de modelnaam invoeren die u hebt genoteerd met behulp van de stappen die we aan het begin van deze handleiding noemden, en op Enter drukken.
  3. Zoek het model dat overeenkomt met het uwe in de zoekresultaten en klik erop. U wordt doorgestuurd naar de ondersteuningspagina van het model.
  4. Kies het besturingssysteem dat je hieronder hebt genoteerdBesturingssystemen in het Engels.
  5. Om de uit te breidenBIOS-categoriein de resultatenlijst klikt u op de(+)bordje ernaast. Anders is het originele BIOS van uw model de enige beschikbare versie.
  6. Klik op deDownloadenknop als de beschikbare BIOS-versie nieuwer is dan wat u hebt. Het is mogelijk dat u al over de nieuwste BIOS-versie beschikt, dus controleer deze nog eens.
  7. Alle overige applicaties dient u op te slaan en af te sluiten. Voor deze activiteit moet je ook tijdelijk zijnschakel uw antivirusprogramma uit. Nadat de BIOS-installatie is gedownload, voert u deze uit.
  8. Ga verder door op Volgende te klikken. Dan moet je dat doenAanvaardentheEulaovereenkomst.
  9. Tik nu op devolgende.Hierdoor wordt de extractie van de installatie gestart.Kopiërenzijnextractie pad, wat er als volgt uit zou kunnen zien:c:\SWSetup\SP73917. Druk vervolgens op deVolgende.
  10. Nadat het extraheren is voltooid, drukt u op deWindows-toets + E. Navigeer naar het eerder gekopieerde pad door het in de adresbalk te plakken en op Enter te drukken.
  11. Klik op de maphpqflash.
  12. Voer vervolgens het bestand uit, vergelijkbaar metSP73917_E. Uw bestandsnaam is mogelijk gewijzigd, maar deEkarakter blijft.
  13. Dan klikkenStart de BIOS-update op dit systeem.
  14. Nu, raakOK, volg de instructies op het scherm en wacht tot de installatie is voltooid.
  15. Maar je moet er wel voor zorgenzet uw laptop niet uitin ieder geval tijdens het HP BIOS-updateproces, omdat dit uw pc kan blokkeren. Ook raden wij u aan om, indien mogelijk, de AC-adapter van uw HP laptop te plaatsen tijdens het HP BIOS-updateproces.

Dus dat is hoe je dat zult doendownload en installeer de HP BIOS-update. Wij hopen dat u dit nuttig vindt. Als u twijfels of vragen heeft, kunt u hieronder reageren en ons dit laten weten.

GERELATEERDE ARTIKELEN:

  • Hoe u kunt repareren dat de HP-scanner niet werkt in Windows 11
  • 10 manieren om KERNEL DATA INPAGE-FOUT op te lossen
  • Virtualisatie inschakelen in BIOS Windows 11
  • Hoe problemen met schermflikkering in Windows 11 op te lossen
  • Hoe Windows 11 te repareren PC wordt niet afgesloten
  • Hoe u de ontbrekende @system32driverspci.sys-fout kunt herstellen

Hoe u Vind mijn apparaat kunt in- of uitschakelen in Windows 11

Toegang krijgen tot de Cash-app zonder telefoonnummer of e-mailadres 2024

Hoe BET+ Plus te activeren op Apple TV, Roku, Amazon Fire TV

Activeer CTV op ctv ca/activeer code op Apple TV, SmartTV, Roku, FireTV 2024

Hoe Minecraft-skins te downloaden op Windows, Mac, Android

Hoe OneDrive op Windows 11 uit te schakelen of uit te schakelen

Hoe installeer ik BIOS op een nieuw moederbord?

Hoe Starz-account verwijderen? [Opgelost] 2022

Hoe Messenger-snelkoppeling op iPhone toe te voegen

Dell Data Manager Hoge CPU

Hoe verberg je een Telegram-chat?

Hoe speel je games op Snapchat Online in 2024?

BIOS bijwerken op HP Windows 10,11 desktop/laptop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5523

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.